Open Monumentendagen 9 en 10 september 2023

Zaterdag en zondag 9 en 10 september zijn weer de Open Monumentendagen.

Natuurlijk is ook molen De Hoop dan weer open voor het publiek. Onze molenaar Peter Stultiens leidt de bezoekers graag rond in de molen vanaf s’morgens 11 uur tot ’s middags 5 uur.

Op de eerste zolder in de molen is ook weer een expositie. Dit keer een tentoonstelling van tekenaar en schilder Linda van den Bercken (kunstemaeker).

Linda van den Bercken:

Geboren en getogen in Weert ben ik, Linda van den Bercken (Kunstemaeker), ongelofelijk trots dat ik ditmaal tijdens de Open Monumenten Dag mag exposeren in Molen de Hoop te Swartbroek.

De grootste inspiratiebron voor mijn werk zijn mijn 2 kinderen, mijn (kn)aapjes Siem (9) en Cato (5). Wat ik al 100 keer gezien of gedaan heb, maken zij op een bepaald moment voor het eerst mee. Dit vormt prachtige herinneringen die op het moment zelf niet al te bijzonder lijken maar uiteindelijk onvergetelijke markeringen in hun leven vormen, hoe klein ook.

Onder de noemer Kunstemaeker ben ik in 2018 gestart met een 365-dagen-challenge; om deze herinneringen vast te leggen en mezelf verder te ontwikkelen. Iedere dag, een jaar lang, een tekening maken. Het hele verhaal was te volgen via mijn social media kanalen. De tekeningen die nog in mijn bezit zijn, zijn een onderdeel van de expositie.

Naast de liefde voor mijn kinderen speelt ook Weert een prominente rol in mijn leven. Ondanks het feit dat helaas veel prachtige panden de tand des tijds niet hebben doorstaan, is er gelukkig nog altijd zoveel moois te zien. Dit is terug te zien in een groot deel van mijn werk.

Benieuwd naar de 365-dagen-challenge of wil je zien hoe ik me op de expositie heb voorbereid? Neem dan een kijkje op mijn socials. De gegevens vind je hieronder.

Hopelijk heb ik de interesse van een ieder gewekt. Wellicht zien we elkaar op 9 en 10 september.

Veel liefs, Kunstemaeker

www.kunstemaeker.nl

www.facebook.com/kunstemaeker

www.instagram.com/kunstemaeker