Eindelijk! Molen De Hoop gaat weer open voor publiek!

Zondag 12 september is het dan zover.

Tijdens de Nationale Monumentendagen zijn bezoekers weer welkom op molen. Molen De Hoop is op zondag 12 september van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend. Onze molenaar Peter Stultiens is er helemaal klaar voor om met veel plezier geïnteresseerden rond te leiden. Op de begane grond is er de permanente expositie over de historie van Molen De Hoop. Op de eerste zolder is er in de galerie de gelegenheid om de expositie te bezoeken van Anja Ysermans en Huub Cilissen.

EXPOSITIE

Anja Ysermans en Huub Cilissen exposeren zondag 12 september samen in de galerie van Molen De Hoop.

Anja zegt zelf over haar werk
Terugkerende thema’s in mijn werk zijn: Kop, Huis, Mens. De koppen teken ik vaak met mijn ogen dicht. Of ik maak handgescheurde sjablonen van een kop of huis. Een vervreemdend en vaak gedeformeerd beeld is het resultaat. De tekeningen maak ik in verschillende technieken zodat er telkens een andere ‘wereld’ rondom de kop ontstaat. In het ruimtelijke werk zijn de genoemde thema’s ook vaak het uitgangspunt. Verhoudingen worden niet strikt toegepast waardoor het realistische uitgangspunt van kop of mens een figuratief-abstract karakter krijgt.

Het werk van Huub is gebaseerd op eigen waarnemingen en foto’s. Zelfgemaakte foto’s of foto’s uit kranten. Hij verwerk die in aquarellen, gouaches, ei-tempera en grafiek. Er is altijd een wisselwerking tussen de werkelijkheid en een abstractie daarvan. Door het deconstrueren van de foto wordt het een beeld, dat de figuratie overstijgt.

Meer informatie over hun werk staat op de site:
www.anjaysermans.nl
https://www.anjaysermans.nl/huub/menu.htm